RTU dalība Latvijā radīto inovatīvo tehnoloģiju un produktu demonstrācijā

5. jūnijā Eiropas inovatīvo reģionu nedēļas WIRE 2015 ietvaros RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē notika Latvijā radīto inovatīvo tehnoloģiju un produktu demonstrācijas. Latvijas zinātniskās institūcijas un uzņēmumi prezentēja jaunākos izgudrojumus informācijas tehnoloģiju, elektronikas, nanomateriālu, robotikas, farmācijas un citās jomās.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) tika pārstāvēta ar pieciem dažādas jomas izgudrojumiem/ pētījumu virzieniem. RTU Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrs demonstrēja medicīnā izmantojamus biomateriālus, RTU BF Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras laboratorija iepazīstināja ar tehnoloģiju biodegvielas iegūšanai, RTU BF Materiālu konstrukciju institūts piedāvāja inovatīvus daudzfunkcionālus kompozītmateriālus būvniecībā, MLĶF Biotekstilmateriālu zinātniskās pētniecības laboratorija prezentēja dzintara kompozītpavedienus, savukārt RTU EEF Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts piedāvāja risinājumus atjaunojamo enerģijas resursu integrēšanai sadzīves elektrotīklā.

Pasākumu apmeklēja dalībnieki no vairākām Eiropas valstīm, izrādot interesi par RTU zinātnieku radītajām tehnoloģijām.

RTU dalību koordinēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

WIRE ir Eiropā nozīmīgākais inovāciju, attīstības un reģionālo stratēģiju forums. WIRE 2015 ar EK atbalstu rīkoja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs